Angst

verborgen ogen   

Angst
Angst ontstaat als het negatieve ego de overhand neemt. De controle..zelfs paniekaanvallen zijn soms het gevolg. Het is een innerlijke strijd met jezelf. Wie heeft de overhand, het ego of de ziel. Of beter gezegd angst of liefde en vertrouwen. Je persoonlijke kracht kan toenemen door ervaringen maar je kan er ook bewust voor kiezen. Voor oplossingen kiezen i.p.v. strijd en lijden. Zolang je gelooft dat je jezelf  moet bescherming door aanval of verdediging dan is er angst, dan kies je voor lijden.

Wanneer je van jezelf leert houden en daarop blijft focussen, leer dat ook onze kinderen, train jezelf hierin, dan zal geleidelijk die angst ofwel het aanvalsmechanisme verdwijnen. Dit kan door bidden of mediteren of affirmaties (plaatjes kijken en vasthouden). Zo kies je voor je ziel en je zielerust, acceptatie en ondergaan en zo kom je bij liefde..

De onvoorwaardelijke liefde voor jezelf behoort voorop te staan in je leven naast de liefde voor alle medemensen. Daarbij stel je dan duidelijk je eigen grenzen zodat je medemens weet waar ze aan toe zijn. Je kunt niet falen daarin want het is goed om jezelf te zijn en te blijven respecteren.

Wanneer je blijft botsen met mensen kan je je afvragen of een advies of coaching door een onbevooroordeeld iemand prettig is. Je kunt dan bij mij terecht om eens mee te kijken naar wat er werkelijk gebeurt.

Geef een reactie