Grenzen en balans

bekers 2

Goed omgaan met elkaar blijkt nog altijd erg moeilijk te zijn. Hopelijk hebben we steeds meer begrip voor elkaars levenslessen en processen die je dan doormaakt. Belangrijk is dan ook dat je je eigen grenzen ook duidelijk maakt en je niet laat meetrekken in negatieve energie die op een bepaald moment bij een ander speelt. Hierdoor kun je zelf erg onrustig worden. Als er geen tweerichtingsverkeer is ofwel geen wederzijds begrip en steun, geven en nemen, mag je opzij stappen van het negatieve en de persoon zijn eigen proces laten doorvoelen. Pas dan kan er positieve balans ontstaan en contact dat bij elkaar past.

Hoeveel je ook om iemand geeft het gaat altijd eerst om jezelf en je eigen balans bewaren. Begrip en hulp aan anderen mag als het je niet uitput, leegzuigt, of jezelf in constante spanning brengt. Als het goede stroming van energie is, voelt het goed al krijg je niet evenveel terug maar als t gevoel goed is, klopt het. Als liefde voor elkaar een strijd wordt is het tijd je naar binnen te keren en opzij te stappen om nieuwe energie en balans te krijgen. Zonder haat maar in liefde kan je de ander wegzenden en jezelf omhelzen tot je verder kan zonder of met elkaar.

Natuurlijk wordt je vaak meegesleept in boosheid door machteloosheid maar laat dat dan maar weer los, om je innerlijke vrede terug te vinden. Inzichten moeten eerst verworven zijn. Als je dan nog samen vriendschap of een relatie kunt hebben, heeft er positieve groei bij beiden plaatsgevonden. Als de balans er nog steeds niet komt, pas je mogelijk niet meer bij elkaar..

Wil je leren hoe je met je innerlijke rust moet omgaan, of met het vinden van je balans, het bij jezelf blijven, maak dan een coaching afspraak met me.

Relatieproblemen zijn orde van de dag, met collega’s en ook in de priv√ęsituatie komt dit vaak voor. Soms is het handig dat iemand je hierin ondersteunt en advies geeft. Als medium en coach kan ik je helpen hier meer vaardigheden in te ontwikkelen. Je bent bij mij hiervoor van harte welkom.

 

Spring naar toolbar